Stichting Vrienden van de Kogerkerk

| home | kogerkerkgemeente | concerten (zie ook onderaan deze pagina) | donateurs | geschiedenis | kerkgebouw | orgel | restauratie | wie zijn wij |

Kogerkerk en De Stolp (2011)
Kogerkerk - kerkschip (18de eeuw)
Kogerkerk te Koog aan de ZaanKogerkerk - kerkschip, 18de eeuw

De Stichting Vrienden van de Kogerkerk heeft tot doel het bevorderen van de instandhouding, restauratie en verbetering van de monumentale waarde, alsmede het bevorderen van het meervoudig gebruik van de Kogerkerk met bijgebouwen te Koog aan de Zaan.

In onze website vindt u informatie over:

- concerten in de Kogerkerk (zie ook hieronder)
- donateurs
- geschiedenis van de Kogerkerk
- kerkgebouw
- orgel
- restauratie Kogerkerk
- wie zijn wij - ANBI gegevens

Concerten in de Kogerkerk

Zaterdag 6 oktober 2018, 16:00 uur
Bas Westerhof en Merk Rijken, orgel en Ilse Doorenspleet, zang.
10 jaar geleden werd het monumentale orgel volledig gerestaureerd opgeleverd door de firma Flentrop. Deze gebeurtenis vormde de start van de succesvolle Kogerkerkconcerten. Een jubileum dus en dat vieren we met een feestelijk concert door musici uit Koog-Zaandijk.
Na afloop van dit feestelijke concert heten we u Welkom in buurthuis Het Brandtweer voor een hapje en een drankje om tevens de goede samenwerking met het buurthuis te vieren.

Zaterdag 3 november 2018, 16:00 uur
Zaans blazersensemble Nieuwe Maten olv Herman Draaisma.
Nieuwe Maten is een populair amateur-blazersensemble met musici  uit de omgeving van Zaanstad. Zij treden regelmatig op en bieden een gevarieerd, (licht) klassiek programma.

Zaterdag 15 december 2018, 16:00 uur
Vocaal Ensemble Intermezzo en Bas Westerhof, orgel
Het Kerstconcert in de Kogerkerk is een populaire traditie geworden. Engelse traditionals en kerstliederen uit de hele wereld in afwisseling met orgelmuziek.

Zaterdag 5 januari 2019, 16:00 uur
Marélise Pollard, celliste.
In 2014 winnaar van het Jan Pasveerconcours. Een weldaad om bij haar prachtige muziek te mijmeren over het jaar dat voor ons ligt.

Zaterdag 2 februari 2019, 16:00 uur
Het Kopercollectief, een feestelijk concert.
Koperensembles, solisten en duo’s met orgel zijn in wisselende bezettingen te horen met muziek uit de afgelopen 500 jaar.  Klassieke muziek en als uitsmijter een aantal jazzcomposities. Het kopercollectief staat onder leiding van trompettist Gerard Kleijn en hoorniste Ingrid Deen. Zij geven lessen aan koperblazers in de Zaanstreek, zie www.kopercollectief.nl

Zaterdag  2 maart 2019, 16:00 uur
 ‘De Kop Van Riet’, saxofoonkwartet bestaande uit: Yvonne Smit (sopraan), Willemijn van der Veen (alt), Arnoud Janki (tenor) & Loran Ekkerman (bariton) met Yannick Roos (bariton) als vaste invaller.
Deze twintigers spelen een gevarieerd programma van klassiek tot swing.

Zaterdag 6 april 2019, 16:00 uur
Bas Westerhof, orgel en Erwin Rommert Weerstra, vleugel
Zij voeren o.a. pianoconcert nr 20 KV 466 van Mozart uit op orgel en vleugel.
Dit concert wordt voorafgegaan door een masterclass voor amateur pianisten. Info volgt voorjaar 2019!