Concerten in de Kogerkerk
| home | Stichting Vrienden Kogerkerk | kerkorgel |

Kogerkerk, orgel

Kogerkerk, H.W. Flentrop - orgel (1922)

Muziek in de Kogerkerk

De Stichting Vrienden van de Kogerkerk organiseert elke maand een concert op de zaterdagmiddag. Het concert begint om 16:00 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is open vanaf 15:15 uur. Wij heten U van harte welkom met een kopje koffie of thee.
De toegang is vrij (collecte na afloop).

Programma seizoen 2017 - 2018:

Zaterdag 2 september 2017, 16:00 uur
Noblesse Oblige
Drie sprankelende, klassieke zangeressen  Esther Adelaar,  Esther Floor, Isabella Scholte worden begeleid op de piano door Elizabeth Ford. Met geraffineerde humor, plezier en verrassende wendingen verzorgen zij een stijlvol optreden.

Kogerkerk , interieur onderpositief

Kogerkerk, interieur onderpositief H.W. Flentrop orgel
Zaterdag 7 oktober 2017, 16:00 uur

Joke de Mol, klassiek gitaar en Wim Tip, orgel.

Joke de Mol is professioneel klassiek gitarist en gitaardocent. In het concert speelt zij onder andere werk van Scarlatti (tijdgenoot van J.S. Bach), Dowland (rond 1600), Fernando Sor (19de eeuw) en Heinrich Albert (20ste eeuw).Met orgelbegeleiding speelt Joke onder andere Bach (Wachet auf ruft uns die Stimme) en Vivaldi (concerto in D). Organist Wim Tip verzorgt de vertolking van werk van Haydn en Mozart.

Zaterdag 4 november 2017, 16:00 uur
Bas Westerhof, orgel en James Oesi, contrabas
Bas concerteerde in o.a. de Bavo in Haarlem en het Orgelpark en de Westerkerk in Amsterdam. James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Samen brengen James en Bas een gevarieerd programma.

Zaterdag 16 december 2017, 16:00 uur
Vocaal Ensemble Intermezzo en Bas Westerhof, orgel
Het Kerstconcert in de Kogerkerk is een populaire traditie geworden. Engelse traditionals en kerstliederen uit de hele wereld in afwisseling met orgelmuziek. Meer gegevens: zie hieronder.

Zaterdag 6 januari 2018, 16:00 uur
Amarilli’s sunshine, blokfluitensemble en Merk Rijken, orgel
Het ensemble bestaat uit zes leden olv Dieuwke Berkelaar. De  diverse soorten blokfluiten worden gecombineerd met zang en orgel. Zij brengen  een lichtvoetig programma met muziek uit vijf eeuwen.

Zaterdag 3 februari 2018, 16:00 uur
Caroline Stam, sopraan en Bas Westerhof, orgel brengen een klassiek programma met werk van onder andere Bach, Mendelssohn en Widor.
Meer informatie: zie onderaan.

Zaterdag 3 maart 2018, 16:00 uur
Koor Apostolisch Genootschap Zaandijk en Bas Westerhof, orgel
Koorzang die in de mooie akoestiek van de Kogerkerk goed tot zijn recht komt door een goed koor begeleid door organist Bas Westerhof die tevens het orgel solo laat horen.

Zaterdag 7 april 2018, 16:00 uur
Jong Zaans Talent

Koog aan de Zaan - In de historische Kogerkerk wordt op zaterdagmiddag 7 april een bijzonder concert gegeven, geheel verzorgd door Zaans Jong Talent.

In een afwisselend programma zullen vocale en instrumentale solisten hun kunnen tonen. Onder leiding van Ellen Carmiggelt en Jet Vleeming en met pianobegeleiding door Peter de Jong zingt het Kinderkoor van het Apostolisch Genootschap Zaandijk liedjes met Nederlandse en Engelse tekst zoals het bekende 'Somewhere' van Leonard Bernstein. Instrumentale solisten, vooral op piano zijn onder andere Kalle Laan ('Indianenlied'), Lucas Kaas ('Moulin' uit Amélie van Yann Thierssen) en Tom Sistermans met werk van Liszt en Beethoven.

Het concert dat georganiseerd wordt door de Stichting Vrienden van de Kogerkerk begint om 16:00 uur. Kerk open 15:15 uur. Toegang vrij.