Concerten in de Kogerkerk
| home | Stichting Vrienden Kogerkerk | kerkorgel |

Kogerkerk, orgel

Kogerkerk, H.W. Flentrop - orgel (1922)

Muziek in de Kogerkerk

De Stichting Vrienden van de Kogerkerk organiseert elke maand een concert op de zaterdagmiddag.
Het concert begint om 16:00 uur en duurt ongeveer een uur. U bent  vanaf 15.15 uur van harte welkom voor een gratis kopje koffie of thee.
De toegang is vrij, na afloop is er een collecte.

Programma seizoen 2021 - 2022:

Zaterdag 4 september, 16:00 uur
Liesbeth vd Blom, dwarsfluit en Wim Tip, orgel
Een concert met veel afwisseling tussen muziek voor dwarsfluit van bekende Barok-componisten zoals Bach en Hšndel en orgelklanken uit de Franse Romantiek van BoŽllmann, Guilmant en Widor.

Zaterdag 2 oktober, 16:00 uur
Aqua Ensemble, pianokwintet bestaand uit: Fieke Smitskamp, viool, Suus van den Akker, viool, Julia Barnes, altviool, Clym Stock Williams, cello, Elizabeth Ford, piano speelt muziek van de componisten Rolla, Rachmaninov, Schubert en DvorŠk.

Zaterdag 6 november, 16:00 uur
Het Kopercollectief, een feestelijk concert.
Koperensembles, solisten en duo’s  zijn in wisselende bezettingen te horen met muziek uit de afgelopen 500 jaar.  Klassieke muziek en een aantal jazzcomposities. Het kopercollectief staat onder leiding van trompettist Gerard Kleijn en hoorniste Ingrid Deen. Zij geven lessen aan koperblazers in de Zaanstreek, zie www.kopercollectief.nl

Kogerkerk , interieur onderpositief

Kogerkerk, interieur onderpositief H.W. Flentrop orgel
Zaterdag 18 december, 16:00 uur
Vocaal Ensemble Intermezzo en Bas Westerhof, orgel
Het Kerstconcert in de Kogerkerk is een populaire traditie geworden. Engelse traditionals en kerstliederen uit de hele wereld in afwisseling met orgelmuziek.

Zaterdag 8 januari, 16:00 uur
Het Zaans Klarinet Kollektief is opgericht in 1993. Sindsdien treedt dit enthousiaste ensemble meerdere keren per jaar op, in binnen- en buitenland. Sinds 2018 heeft Simon Dubbeld het dirigentenstokje in handen en samen met het Kollektief zorgt dat voor prachtige klarinetklanken waarbij de diverse klarinetten, van es, bes tot bas, samensmelten tot een harmonieus geheel. De klarinet is bij uitstek een instrument voor een feestje, van wals tot klassiek, van licht tot melancholiek, het Zaans Klarinet Kollektief voegt alles samen in ťťn concert. Na afloop kan het bijna niet anders, dan dat je als luisteraar vrolijk weer huiswaarts gaat.

Zaterdag 5  februari, 16:00 uur
Diane Johnston, zang en Bas Westerhof, orgel
Een unieke uitvoering van de liederencyclus Seapictures van de componist Edward Elgar.

Zaterdag 5 maart, 16:00 uur
Het Djinja fluitkwartet is in 2001 ontstaan op het conservatorium te Alkmaar. Het bestaat uit de vier professionele fluitisten Djoeke Wisman, Imme Lautenbach-Wassink, Janneke de Lange en Njola Ritzen. Het Djinja fluitkwartet geeft geregeld concerten op allerlei podia, van verschillende kerkjes in Utrecht, Noord-Holland en Friesland tot het buitenland. Vanwege het 20-jarig bestaan een extra feestelijk lustrumconcert.

Zaterdag 2 april, 16:00 uur
Bas Westerhof, orgel en Erwin Rommert Weerstra, vleugel
Zij voeren o.a. het eerste pianoconcert in e-mineur van Frederic Chopin uit

Masterclass 2e Zaans Pianofestival olv Erwin Rommert Weerstra
Aanvang: 14.00 uur
Voorafgaand aan het concert een masterclass voor amateur pianisten. Na een succesvol 1e Zaans Pianofestival in 2019 een vervolg in 2022.
Aanmelden voor deelname kan nu al:
mail naar vriendenkogerkerk@gmail.com