Concerten in de Kogerkerk
| home | Stichting Vrienden Kogerkerk | kerkorgel |

Kogerkerk, orgel

Kogerkerk, H.W. Flentrop - orgel (1922)

Muziek in de Kogerkerk

De Stichting Vrienden van de Kogerkerk organiseert elke maand een concert op de zaterdagmiddag. Het concert begint om 16:00 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is open vanaf 15:15 uur. Wij heten U van harte welkom met een kopje koffie of thee.
De toegang is vrij (collecte na afloop).

Programma seizoen 2018 - 2019:

Zaterdag 1 september 2018, 16:00 uur
Jelte Althuis, basklarinettist en Henny Heikens, orgel

Jelte en Henny begonnen hun samenwerking met het uitvoeren van een wereldpremière voor basklarinet en kerkorgel: een combinatie die bleek te klinken als een klok!  Inmiddels spelen ze naast origineel voor hen geschreven werk, door Jelte gemaakte arrangementen van o.a. Bach, Mendelssohn, César Franck en een jazz feature van het nummer God Bless the Child van Eric Dolphy.

Kogerkerk , interieur onderpositief

Kogerkerk, interieur onderpositief H.W. Flentrop orgel
Zaterdag 6 oktober 2018, 16:00 uur
Bas Westerhof en Merk Rijken, orgel en Ilse Doorenspleet, zang.

10 jaar geleden werd het monumentale orgel volledig gerestaureerd opgeleverd door de firma Flentrop. Deze gebeurtenis vormde de start van de succesvolle Kogerkerkconcerten. Een jubileum dus en dat vieren we met een feestelijk concert door musici uit Koog-Zaandijk.
Na afloop van dit feestelijke concert heten we u Welkom in buurthuis Het Brandtweer voor een hapje en een drankje om tevens de goede samenwerking met het buurthuis te vieren.

Zaterdag 3 november 2018, 16:00 uur
Zaans blazersensemble Nieuwe Maten olv Herman Draaisma.

Nieuwe Maten is een populair amateur-blazersensemble met musici  uit de omgeving van Zaanstad. Zij treden regelmatig op en bieden een gevarieerd, (licht) klassiek programma.

Zaterdag 15 december 2018, 16:00 uur
Vocaal Ensemble Intermezzo en Bas Westerhof, orgel

Het Kerstconcert in de Kogerkerk is een populaire traditie geworden. Engelse traditionals en kerstliederen uit de hele wereld in afwisseling met orgelmuziek.

Zaterdag 5 januari 2019, 16:00 uur
Marélise Pollard, celliste.

In 2014 winnaar van het Jan Pasveerconcours. Een weldaad om bij haar prachtige muziek te mijmeren over het jaar dat voor ons ligt.

Zaterdag 2 februari 2019, 16:00 uur
Het Kopercollectief, een feestelijk concert.

Koperensembles, solisten en duo’s met orgel zijn in wisselende bezettingen te horen met muziek uit de afgelopen 500 jaar.  Klassieke muziek en als uitsmijter een aantal jazzcomposities. Het kopercollectief staat onder leiding van trompettist Gerard Kleijn en hoorniste Ingrid Deen. Zij geven lessen aan koperblazers in de Zaanstreek, zie www.kopercollectief.nl

Zaterdag  2 maart 2019, 16:00 uur
 ‘De Kop Van Riet’, saxofoonkwartet bestaande uit: Yvonne Smit (sopraan), Willemijn van der Veen (alt), Arnoud Janki (tenor) & Loran Ekkerman (bariton) met Yannick Roos (bariton) als vaste invaller.

Deze twintigers spelen een gevarieerd programma van klassiek tot swing.

Zaterdag 6 april 2019, 16:00 uur
Bas Westerhof, orgel en Erwin Rommert Weerstra, vleugel

Zij voeren o.a. pianoconcert nr 20 KV 466 van Mozart uit op orgel en vleugel.
Dit concert wordt voorafgegaan door een masterclass voor amateur pianisten. Info volgt voorjaar 2019!