Logo Protestantse Kerk Nederland Diaconie

Kogerkerk - doopbekken
Kogerkerk -  gedenkbord met bouwjaar 1685 Kogerkerk - doopbekken

Collectedoelen

De diaconiecollectes hebben de volgende bestemming:

2 september: PKN Nieuwe Kerk in Hilversum

Het Christelijk Spiritueel Centrum (CSC) richt zich op zoekers naar ontspanning en rust, of het nu christenen zijn of onafhankelijke spirituelen. Bijna een kwart van de Nederlanders is breed spiritueel en religieus geÔnteresseerd, maar niet gebonden aan een gemeenschap. Het pioniersteam heeft met een divers aanbod manieren gevonden om aan te sluiten bij de behoeften van nieuwe spirituelen. Zo zijn er evenementen rond stilte, massage en gezond leven. Het centrum voelt zich thuis bij de neo-monastieke beweging, waarin sociale gerechtigheid, stilte en het ritme van de eeuwenoude kloostergewoonten opnieuw ontdekt worden, bijvoorbeeld via stilte- wandelingen.

9 september: Avondmaalscollecte voor de Bleeker Foundation

De Bleeker Foundation zet zich in voor ongewenst zwangere tieners in Kameroen. Door hen te ondersteunen en te begeleiden wordt hen een betere toekomst geboden. Door het geven van seksuele voorlichting worden ongewenste zwangerschappen voorkomen.

9 september: JOP Jeugdwerk materiaal

Voor jeugdleiders is het telkens weer een grote uitdaging om inspirerende en aantrekkelijke activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren. Goede materialen en werkvormen zijn daarbij van het grootste belang. Dat is wat JOP, Jong Protestant, aanbiedt! Via de website jop.nl zijn honderden materialen en ideeŽn direct en gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er de interactieve spelen Sirkelslag en PaasChallenge. Jeugdwerkers worden ook ondersteund met trainingen op het gebied van catechese, communicatie, geloofsopvoeding en kindernevendienst.

16 september: Vredesweek. PKN Werken aan de Vrede Vrede is niet vanzelfsprekend.

Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. In Nederland zien we polarisatie toenemen. Juist nu is het belangrijk te werken aan vrede. Als Protestantse Kerk doen we dat onder meer door samen met plaatselijke kerken praktische hulp of een luisterend oor te bieden aan vluchtelingen. Daarnaast ondersteunen we vredesactiviteiten in oorlogsgebieden en stellen we onrecht aan de kaak. Werken aan vrede en veiligheid is urgenter dan ooit. In de Vredesweek vragen Kerk in Actie en PAX daar met klem aandacht en financiŽle steun voor.